Blijf bacteriën de baas in food.

In de voedingsindustrie zit natuurlijk niemand te wachten op besmettingen met Listeria of Salmonella. Daarom is het zaak de infectiedruk in de productieruimtes zo laag mogelijk te houden, zodat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om zich te vermeerderen en uit te groeien naar een ongewenst niveau. Met het Nocotech-concept worden productieruimtes snel, veilig, effectief en preventief gedesinfecteerd. En dat met één druk op de knop of volledig geautomatiseerd. Zo wordt de voedselveiligheid verhoogd en de bedrijfszekerheid gegarandeerd.

Sneller, veiliger en duurzamer

Met het Nocotech-concept krijg je niet alleen vat op alle micro-organismen, maar desinfecteer je ook een stuk sneller, veiliger en vooral duurzamer, want naspoelen is overbodig. De Nocolyse-vloeistof laat geen residu achter.

Krijg vat op alle soorten micro-organismen.

Beheers micro-organismen met ons Nocotech-concept en zorg ervoor dat productieruimtes veilig en duurzaam gedesinfecteerd zijn. Micro-organismen die voedselinfecties veroorzaken hebben op deze manier geen schijn van kans om te groeien.

Simpel desinfecteren CTGB

100% zekerheid,100% betrouwbaar

Als voedselproducent ga je voor 100% kwaliteit. Je klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat je producten niet alleen erg lekker en vers zijn, maar ook qua voedselveilig 100% betrouwbaar zijn en geen voedselinfectie veroorzaken. Een recall om producten terug te nemen is wel het laatste dat je wil. Dat is kostbaar en levert reputatieschade op. Daarom is een goed gedesinfecteerde productieruimte van het grootste belang. Eén (menselijke) misstap en het eindproduct verandert van kwalitatief goed product in een product die de voedselveiligheid in gevaar brengt. Met ons Nocotech-concept weet je zeker dat productieruimtes goed gedesinfecteerd zijn.

De productieruimte duurzaam desinfecteren

Wil je besmettingen tegengaan, dan is het belangrijk om de infectiedruk in je productieruimte zo laag mogelijk te houden. Dat betekent goed desinfecteren, ook op plekken waar je fysiek niet bij kunt komen. Onze Nocotech-apparaten, de Nocospray, Nocomax Easy en Nocomax Wandmodel, samen met de vloeistof Nocolyse-Food stellen je in staat om dit simpeler, sneller en met beter resultaat te doen. Zo hebben besmettingen geen kans om uit te groeien.

Biologisch

Desinfecteer jij jouw productieruimtes met het Nocotech-concept, dan weet je zeker dat dit veilig en verantwoord gebeurt. De Nocotech-methode is biologisch afbreekbaar. Verder laat het geen residu achter, dus naspoelen is niet nodig en micro-organismen kunnen niet resistent worden.

Met CTGB-toelating

Onze vloeistof Nocolyse-Food heeft de officiële toelating van het CTGB, een N-nummer, en is dus goedgekeurd als desinfectiemiddel in diverse sectoren, en dus ook in de voedingsindustrie. Dit desinfectieconcept heeft zich wereldwijd al jaren bewezen in ziekenhuizen. Eind 2015 maakte dit concept zijn doorbraak in de voedingsindustrie, waar het nu volop wordt ingezet voor de desinfectie van productieruimtes.

Geautomatiseerd

Onze machines kunnen volledig geautomatiseerd desinfecteren. Data als machine aan/uit, storing, alarm vloeistof, etc., zorgen dat het desinfectieproces geregistreerd is. Daar is de NVWA of een certificerende instelling zeker blij mee.

Tijdbesparend

Zeg je Simpel Desinfecteren, dan zeg je simpel en snel. Met één persoon, één druk op de knop of volledig geautomatiseerd wordt de hele productieruimte behandeld. Zonder de tijd die de mens er aan besteedt, en zonder de menselijke fouten. Zo wordt op mankracht bespaard, met de zekerheid dat het goed gebeurt en wordt er bijgedragen aan een beter milieu. Al met al, een hele besparing.

Hoe werkt het?

Om een voedselinfectie of andere besmetting te voorkomen, maken onze Nocotech-apparaten een droge damp. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar toch werkt het zo. Een droge damp heeft de eigenschap zich volledig te verspreiden in een ruimte. Een natte damp ‘regent’ als het ware naar beneden. Daarom is Nocotech zo effectief in, op, achter en onder machines, tot in de kleinste kiertjes en gaatjes.

Een Nocotech machine zet de Nocolyse Food vloeistof om in een droge ionen-damp. Nocolyse Food is een vloeistof op basis van 7,9% waterstofperoxide. In de machine ioniseert een turbine de aangezogen lucht en geeft het een bepaalde warmte mee. Dit wordt de machine uitgeblazen met bijna 300 km/u. En tegelijkertijd neemt het een beetje Nocolyse Food vloeistof mee. Daarna oxideert de geïoniseerde lucht met de vernevelde Nocolyse Food vloeistof. Tijdens deze oxidatie ontstaan de OH ionen en deze verplaatsen zich door de ruimte met de snelheid van het licht.

Door dit proces degradeert de peroxide in sterk oxiderende en zeer kortstondige ‘superoxide’ ionen. Alle micro-organismen die aanraking komen met het ion overleven dat niet. Door de snelle degradatie is er geen residu en blijven oppervlakken droog. Geheel conform de strengst geldende desinfectienormen.

  1. Gewicht: 5,8 kg
  2. 1100 watt elektrische turbine
  3. Rotatiesnelheid van 22000 toeren per minuut
  4. Droge verneveling door Venturi-effect tot op 18 meter van het toestel
  5. Snelheid van de nevel bij het verlaten van het apparaat: 80 m/s
  6. Opgewekte deeltjes: diameter van 5 micron
  7. Programmering van het volume dat gedesinfecteerd moet worden
  8. 10 tot 250, 20 tot 500 of 40 tot 1000m3
  9. Automatische stop, uitgestelde start
  10. Beschermkap
  11. Verwisselbare patronen van 1 liter
  12. Garantie van 2 jaar
0
Tevreden klanten

Over ons

Je vraagt je nu vast af waarom wij kozen voor Nocotech. De afgelopen jaren is het minimaliseren van de infectiedruk, als preventie tegen een voedselinfectie, steeds belangrijker geworden.  Lang was er in Nederland geen concept te vinden waarmee je de producteruimte ècht duurzaam en veilig kon desinfecteren. En toen kwamen we de Nocotech tegen, een concept dat al wereldwijd gebruikt werd in het (para)medische veld. Wij zagen de enorme toepassing in de voedingsindustrie en hebben eind 2015 de Toelating van CTGB gekregen voor de Nocolyse Food, waardoor dit mogelijk was. Onze achtergrond ligt in de levensmiddelenmicrobiologie, legionellapreventie en in de paramedische wereld. We zijn ervan overtuigd dat dit concept niet alleen effectief is in de voedingsindustrie, maar ook in andere sectoren.

Tevreden klanten

Vele bedrijven in de foodindustrie en andere sectoren gingen je voor in het desinfecteren van hun productieruimte. Zij delen hun ervaringen graag met je.

Friesland Campina

    Al na een paar korte testen waren we al overtuigd dat de Nocospray uitstekend werkt.

    Friesland Campina

    Michel Coenen, QA manager

    F. Wellink Lekkerkerk

      Wij gebruiken biologisch afbreekbare middelen voor onze machines. Desinfecteren met Nocolyse Food is dan een logische keuze.

      F. Wellink Lekkerkerk

      Peter van den Berg, Plant Manager

      Henri van de Bilt

        Eenvoudige desinfectiemethode met goede resultaten. Schoner krijg je het niet.

        Henri van de Bilt

        Jacco Duivenvoorden, Manager Operations

        Versvishandel Jan van As

          Als familiebedrijf willen we toekomstbestendig zijn. Het concept van de Nocospray helpt ons daarbij.

          Versvishandel Jan van As

          Wijgert van As, Directeur