Blijf bacteriën de baas in de food

Snel, simpel en veilig desinfecteren in Food met Nocolyse-Food

Als voedselproducent staat u voor kwaliteit. Uw klanten moeten er immers op kunnen vertrouwen dat uw producten niet alleen lekker en vers zijn, maar ook veilig. Met name op hygiëneveiligheid wordt steeds strenger toezicht gehouden. Via regelgeving en natuurlijk op de eerste plaats door uzelf, een recall is wel het laatste wat u wilt.

Micro-organismen zoals (pathogene) bacteriën, virussen, gisten en schimmels zijn de boosdoeners die een voedselveilige productie in gevaar brengen. De grootste uitdaging als het op hygiëne aankomt, is dat micro-organismen zich overal in uw productieruimte bevinden. Dus hoe verlaag je nu de infectiedruk in uw productieruimte? Met traditionele middelen en mankracht? Of kan het ook beter, grondiger, sneller en milieuvriendelijker..?

Ja dat kan. Door te desinfecteren met de Nocospray-methode.

Nocospray-methode met Nocolyse-Food

Met Nocospray desinfecteren in food is de enige echte oplossing. De Nocospray-methode is simpel en grondig.

De speciaal voor de Food ontwikkelde Nocolyse-Food vloeistof wordt als droge damp verneveld via de Nocospray, of zijn grotere broertje Nocomax, waarna zuurstofradicalen in uw ruimte ontstaan die voor de desinfecterende werking zorgen. Overal. Ook op plaatsen in uw productieruimte waar mensen niet of nauwelijks bij komen.

Zowel voor de oppervlakken die in direct contact komen met uw producten als voor het wegnemen van de infectiedruk in de gehele productieruimte is ons Nocospray-concept de ideale oplossing.

Vakblad Voedingsindustrie

Lees hier het artikel in vakblad Voedingsindustrie waarom kwaliteitsmanagers van o.a. de Febo, Klaas Puul en Excellent AGF zo tevreden zijn. Hier worden zeven business cases van de Nocospray in de Nederlandse Food-industrie beschreven.

Infectiedruk?

In ruimtes waar voedsel wordt verwerkt, kennen we twee situaties waar micro-organismen een negatieve invloed hebben op uw producten:

1. Oppervlakken en lucht die direct in contact komen met uw product. Zijn deze oppervlakken besmet met micro-organismen, dan komen deze ook in direct contact met uw product.

2. Oppervlakken die niet direct in contact komen met uw product. Deze oppervlakken hebben een biofilm waarin bacteriën kunnen ontstaan. Als gevolg hiervan ontstaat een biotoop waardoor de infectiedruk in uw productieruimte toeneemt.

Waarom dit de desinfectie-oplossing is in de food

Nocospray is een desinfectieapparaat dat de vloeistof Nocolyse-Food via een droge damp uw productieruimte – én alle daarin voorkomende machines en objecten – desinfecteert. Een turbine in de Nocospray-machine blaast de vloeistof Nocolyse-Food met 80 meter per seconde via een gepatenteerde nozzle uw productieruimte in. Hierdoor ontstaat een droge damp die zuurstofradicalen produceert. Deze zuurstofradicalen zorgen voor de desinfecterende werking. Overal waar de zuurstofradicalen komen, worden (pathogene) micro-organismen geëlimineerd. Afhankelijk van het soort micro-organisme wordt een log-6 reductie behaald.

Productieruimten tot 20.000 m³

Nocospray is te gebruiken in ruimtes van 50 tot 1000 m³. Voor ruimtes van 500 tot 20.000 m³ wordt de Nocomax ingezet, het grotere broertje van de Nocospray.

Deze wijze van desinfecteren is 100% corrosievrij, de vloeistof is 100% biologisch afbreekbaar, laat geen residuen achter en is eenvoudig in gebruik.

Hiermee weet u zeker dat ziekteverwekkende bacteriën geëlimineerd worden.

Ziekteverwekkers geëlimineerd

De meest bekende ziekteverwekkende bacteriën en virussen in de voedingsindustrie die de Nocospray voor u elimineert, zijn:

  • Salmonella
  • Campylobacter
  • Listeria monocytogenes
  • Bacillus cereus
  • Clostridium botulinum
  • Clostridium perfringens
  • E. coli
  • Staphylococcus aureus
  • Norovirus

Maar ook alle schimmels en gisten en fagen worden door de Nocospray geëlimineerd.

Wetenschappelijk aangetoond

Informeer naar de wetenschappelijke testen en rapporten waar de Nocospray is ingezet om deze veel voorkomende micro-organismen te bestrijden.

Referenties in de food

“Wij zijn altijd op zoek naar meer efficiëntie. De Nocospray bespaart ons een hoop tijd. En tijd is geld. Tegelijkertijd lost het een probleem op: we desinfecteren nu ook de fysiek onbereikbare plekken in de ruimte.

Henk van Beek, JB Food –

===

“De Nocospray werkt uitstekend in onze bakkerij.
Het geeft ons de zekerheid van optimale hygiëne in de bakkerij.”

Willem Kuin, Bakkerij Kuin

===

“Het gaat zo veel sneller, de Nocospray bespaart ons schoonmaakpersoneel veel tijd”

Helma Faber, QA Zalmhuis Steur

===

“Overal wordt gedesinfecteerd, ook op plaatsen waar we met reguliere desinfectie niet bij kunnen.”

Jan Kwakman, General Manager en Moleculair Bioloog Mooijer-Volendam

===

“De Nocospray is uitermate effectief en simpel in gebruik.”

Ad Bergwerff, eigenaar Bergwerff’s Slagerijen, tevens voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS)

===

“Verbluffend! Er is geen kiem meer over.”

Ferry Stevens, QA Manager FEBO Fabriek

===

“Je hebt de zekerheid dat de infectiedruk op een acceptabel niveau blijft.”

Huub Deckers, eigenaar Bakkerij Deckers

===

“Ik ben de vloer en het afvoerputje maar gaan bemonsteren,
de andere oppervlakken werden daar te schoon voor.”

Kees Tuijp, QA Manager Klaas Puul

===

“De Nocospray is aantoonbaar een goede aanvulling op het reinigingsprogramma
van Excellent AGF.”

Wil Jansen, QA extern Excellent AGF

===

“De Nocospray is effectief en daarom geef ik het een cijfer 7.”

Nico Sluis, eigenaar Nico Sluis Vleeswaren

===

“Qua tijdsduur is er met de Nocospray veel winst te behalen.”

Ragnhild Visser-Vijfvinkel, QA Manager Kaandorp Cheese

===

“Het systeem werkt perfect.”

Ed Fuchten, eigenaar Oliva

===

Branches binnen de food-sector

Binnen de voedingsindustrie wordt met toelating van het Ctgb de vloeistof Nocolyse-Food gebruikt in alle mogelijke voedselverwerkende branches. In zeven branches zijn in september en oktober 2015 business cases bij gerenommeerde bedrijven uitgevoerd waarmee de werking van dit concept is aangetoond.

Branches binnen de voedselproductie-industrie:

Business cases binnen de Food

Lees hier het artikel over de business cases in het vakblad voedingsindustrie.

Klik op onderstaande bedrijven om hun business case te lezen.

FEBO

Klaas Puul

Oliva

Excellent AGF

Nico Sluis Vleeswaren

Bakkerij Deckers

Kaandorp Cheese

Wetenschappelijke onderzoeken

Mail ons gerust in welk onderwerp u interesse hebt, dan sturen wij u het rapport graag toe.