De oplossing: Nocospray

Het Nocospray-concept is de toekomst op het gebied van desinfecteren. Het Nocospray-concept is de nieuwste oplossing voor infectiepreventie en besmettingsproblemen van oppervlakken en ruimtes. Deze methode, die werkt op basis van zuurstofradicalen die gevormd worden door waterstofperoxide in dampfase, is sterk verbeterd en volledig veilig en verantwoord in gebruik. Deze wijze van desinfecteren heeft zich reeds wereldwijd bewezen in diverse toepassingen en is met goedkeuring van het Ctgb ook te gebruiken in Nederland. U kunt er morgen nog mee aan de slag als u wilt. Ook in de food.

Nocospray: door wie ontwikkeld?

Het Franse OXY’PHARM is erin geslaagd deze desinfectie-oplossing te ontwikkelen. Een desinfectie-methode die ten opzichte van de andere desinfectie-oplossingen sterk verbeterd is. Deze oplossing heet Nocospray en heeft zich reeds wereldwijd bewezen in onder meer ziekenhuizen, bij ambulancediensten, kinderdagverblijven en op universiteiten.

Nocospray is ook in Nederland – met goedkeuring – inzetbaar binnen uiteenlopende branches. Wij van Simpel Desinfecteren richten ons met name op de Food-industrie. Wij geloven dat deze wijze van desinfecteren daar hét verschil gaat maken om de hygiëneproblemen het hoofd te bieden. Voedselproducerende bedrijven lopen steeds vaker tegen recalls aan waar zij maar geen grip op lijken te hebben.

Nocospray: hoe werkt het precies?

Nocospray zet de vloeistof Nocolyse om in een dampfase waardoor deze als aerosolen in de lucht kan worden verneveld. Nocolyse is een vloeistof die bestaat uit gedestilleerd water en 6% waterstofperoxide [H2O2], verrijkt met 30 ppm van colloïdaal zilver.

De Nocospray [en Nocomax voor grotere ruimten] is een uniek apparaat dat via verwarming en een ioniserende turbine de vloeistof Nocolyse omvormt tot droge mist en vervolgens in een ruimte blaast waardoor zuurstofradicalen ontstaan. Het apparaat is ontwikkeld en gepatenteerd door OXY’PHARM.

De combinatie van snelheid en temperatuur tijdens het vernevelen ioniseert de uitgestoten deeltjes en degradeert de peroxide in sterk oxiderende, vrije radicalen – zeer kortstondige ‘superoxide’ ionen. Door de snelle degradatie worden geen vluchtige organische stoffen gegenereerd.

Deze ‘droge mist’, de deeltjesgrootte (5 µH gemiddeld), zorgt voor een langzame en perfect uniforme sedimentatie op elke vierkante centimeter van de behandelde ruimte zonder enige vochtigheid. Geheel conform de geldende desinfectie-normen.

Lees hier de Engelstalige uitleg over de werkwijze van de Nocospray.

Nocospray: 50m3 oppervlakte desinfectie in 33 minuten

U plaatst de Nocospray in de ruimte, u stelt simpelweg het aantal m3 in van de te behandelen ruimte, u drukt op de ‘startknop’ en de Nocospray start na enkele momenten de behandeling. De behandeling bestaat uit 2 fasen: spuiten en contacttijd.

Stel, u hebt een ruimte van 50m3. De duur van een preventieve behandeling voor een kamer van 50 m3 voor fase 1, het sproeien, is 3 minuten. De duur van de contacttijd is 30 minuten. Gedurende die tijd moet de waterstofperoxide zijn werk in de ruimte doen. Na slechts 33 minuten is de kamer vrij van ziekteverwekkers en kunt u de ruimte weer betreden. De totale duur van een dagelijkse preventieve ontsmetting van een ruimte van 50m3 is dus slechts 33 minuten totaal.

Bij een curatieve behandeling is de minimale contacttijd 1 uur. De tijd dus dat u de ruimte niet betreedt om de Nocolyse [de waterstofperoxide in dampvorm] zijn werk te kunnen laten doen.

Specificaties van Nocospray

Download de Engelstalige Nocospray brochure

Lees hier meer informatie over de Nocomax.

Nocospray: wat is het?

Nocospray en Nocomax zijn desinfectie-apparaten die de vloeistoffen Nocolyse en Nocolyse Food omzetten in een droge dampfase en het mogelijk maken om simpel zelf oppervlakken en ruimtes te desinfecteren. Zodanig,  dat u de gevolgen van virus-uitbraken en ziekteverwekkers zoals Listeria in de food tot het absolute minimum beperkt.

U kunt vanaf nu zelf elke ruimte inclusief materialen en airco in gemiddeld een uur volledig desinfecteren. Na desinfectie met Nocospray houdt u een volledig gedesinfecteerde, droge ruimte over die na werking direct weer betreden kan worden. Er hoeft bij het Nocospray-concept niets droog gemaakt te worden, aangezien de ruimte tijdens het desinfecteren niet nat wordt.

Desinfecteren met zuurstofradicalen

Door de vloeistoffen Nocolyse en Nocolyse Food via de apparaten Nocospray of Nocomax te vernevelen in de ruimte, wordt de vloeistof omgezet in een droge dampfase waardoor zuurstofradicalen ontstaan die de gehele ruimte desinfecteren. Inclusief alle meubels die erin staan, de materialen die erin liggen en de airco van de betreffende ruimte. Door deze unieke manier van desinfecteren, is het een veilige, simpele en effectieve manier van desinfecteren.

Nadat u door een druk op de knop de Nocospray of de Nocomax zijn werk laat doen, kunt u na gemiddeld anderhalf uur de ruimte weer betreden en treft u een droge en volledig gedesinfecteerde ruimte aan. Inclusief de materialen en meubels die u in de ruimte hebt achtergelaten.

De wijze waarop dit Nocospray-concept waterstofperoxide omzet in een droge dampfase, maakt dit mogelijk. Een unieke manier die nog niet eerder is ontwikkeld.

Iedereen kan met de juiste instructies de Nocospray en de Nocomax hanteren en behaalt iedere keer hetzelfde, goede resultaat. Een desinfecteer-methode die na ieder gebruik een stabiele en duurzame oplossing biedt om virussen, bacteriën, schimmels, sporen te lijf te gaan. En duurzaam, omdat deze oplossing een veilige oplossing is voor zowel de mens, het dier als het milieu. De Nocolyse Food is 100% biologisch afbreekbaar.

Nocospray: waar werkt het precies tegen?

Met Nocospray krijgt u vat op virussen. Virussen zoals:

 • Norovirus
 • Rotavirus
 • Astrovirus
 • Ebola

Met Nocospray blijft u bovendien bacteriën de baas. Bacteriën zoals:

 • Legionella pneumophila
 • Salmonella
 • Campylobacter
 • Shigella
 • E. coli
 • Staphylococcus aureus
 • Bacillus cereus
 • Clostridium perfringens
 • Entero’s
 • Pseudomonas aeruginosa
 • Staphylococcus aureus
 • MRSA Staphylococcus aureus
 • Aspergillus Niger
 • Bacilus subtilis var. Niger spores
 • Mycobacterium smegmatis
 • Clostridium Difficile

Oplossing Nocospray: uitgelegd in onderstaande video