Keurmerk Duurzaam Desinfecteren in de Food

Het keurmerk Duurzaam Desinfecteren is in het leven geroepen voor productiebedrijven in de Food die duurzaam desinfecteren met het Nocospray-concept.

Duurzaam desinfecteren in de Food

Duurzaam desinfecteren met het Nocospray-concept is sinds eind 2015 met toelating van het Ctgb in de Food toegestaan. Deze innovatieve desinfectiemethode is duurzaam omdat het niet alleen het milieu ontziet, maar ook de mensen die belast zijn met het desinfecteren en de machines in de productieruimten.

Foodproducenten die het Keurmerk Duurzaam Desinfecteren voeren, tonen daarmee aan dat zij met hun vernieuwende infectiepreventieprotocol vooroplopen in hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om duurzamer te werken.

Waar staat het keurmerk duurzaam desinfecteren precies voor?

Eigenaren en kwaliteitsmanagers in de Food die dit keurmerk voeren, desinfecteren hun productieruimten met de Nocospray of de Nocomax waarmee zij er alles aan doen om op een duurzame manier besmettingen in hun productieruimten te voorkomen.

Dit doen zij door:

  1. de infectiedruk zo laag mogelijk te houden
  2. niet langer water te verspillen
  3. het milieu te sparen
  4. mensen te sparen
  5. machines en kitranden te sparen
  6. op directe kosten te besparen
  7. op indirecte kosten te besparen

Dit is met het Nocospray-concept mogelijk, doordat deze desinfectiemethode:

  1. geen residuen achterlaat: geen resistente bacteriën
  2. een droge ruimte achterlaat: naspoelen niet nodig
  3. met de vloeistof Nocolyse Food 100% afbreekbaar is
  4. volautomatisch werkt, zonder chloor of alcohol
  5. niet corrosief is
  6. minder manuren vergt
  7. het risico op recalls minimaliseert