Nocospray - nieuw - biologisch-desinfecteren-in-de-food - simpeldesinfecteren.nl

De Producent: Nocospray van kaasboerderij naar kaasboerderij

kaasmakers_boerderij De Producent werken met Nocospray

Een kaasmakersboerderij van De Producent

Wanneer: november 2017

Waar: In de kaasmakerijen op de boerderijen van De Producent

Wie: Lidewij Verweij, KAM-medewerker/ QESH department De Producent

Waarom: “De Producent is een coöperatie van boerenkaasbereiders. Het Nocospray concept gaan wij toepassen in de kaasmakerijen op de boerderijen. Door de compacte afmeting van het apparaat kunnen we het makkelijk verplaatsen en kan de Nocospray van kaasboerderij naar kaasboerderij. Ook is het apparaat makkelijk in gebruik, waardoor we de boeren snel duidelijke instructies kunnen geven. De positieve testresultaten en de veiligheid van het middel waren voor ons doorslaggevend om met het Nocospray concept aan de slag te gaan.”

Bedrijf: De Producent. De Producent uit Gouda is sinds 1915 een coöperatieve handelsvereniging van boerenkaasbereiders die hun boerenkaas exclusief voor De Producent maken en gezamenlijk opslaan en verkopen. Onder meer voor het eigen A-merk ‘De Producent’ die van superieure kwaliteit is.

De Producent is met 45 eigen streekgebonden traditionele kaasboerderijen de grootste boerenkaasproducent van Nederland waar van generatie op generatie de kennis en de liefde  voor het kaasmaken wordt doorgegeven. Niet centraal geproduceerd zoals bij kaasfabrieken, maar op die plekken in Nederland waar de natuurlijke streekgebonden smaakinvloeden het verschil maken. Om te beginnen door wat de koe lokaal eet: van klaver en een rijke mengeling van grassoorten in de waterrijke landerijen in de Krimpenerwaard tot kamille in de uitgestrekte landerijen in De Beemster. De basis van puur vakmanschap die deze kaasboeren in ere houden.

www.deproducent.nl

Nocospray - nieuw - biologisch-desinfecteren-in-de-food - simpeldesinfecteren.nl

We komen op tv! Zondag 8 oktober, 09.55 uur, RTL7

Nocomax maakt als innovatie z’n tv-debuut!

we komen op tv! Simpel-Desinfecteren-met-Nocomax en Nocospray-Ondernemend-NederlandWe komen op tv! Zondagochtend 8 oktober, 09.55 uur bij RTL7. En eerlijk is eerlijk. Met je kop op tv is niet echt ons ding. Toch besloten we mee te doen toen ze ons belden. Nood breekt wet, het doel heiligt de middelen, water bij de wijn, boter bij de vis….. dit vat ’t ongeveer wel samen. Want wat we er zelf ook van vinden, we gunnen de Nocomax natuurlijk wel z’n tv-debuut.

Deze aflevering van ‘Ondernemend Nederland’ bood dan ook een heel mooie kans om te laten zien wat het concept inhoudt. Deze aflevering gaat immers over innovatie binnen de Voedselveiligheid. En dat is precies wat wij te bieden hebben.

Wil je dit niet missen?

Wil je dit tv-debuut niet missen? Kijk dan zondagochtend a.s. (8 oktober) om 09.55 uur ‘Ondernemend Nederland’ op RTL7.

Je wordt in deze aflevering in een half uurtje tijd helemaal bijgepraat over voedselveiligheid. Niet alleen over ons desinfectieconcept waarvoor Versvishandel Jan van As ons een kijkje in de keuken gunt. Maar ook over allerlei andere innovaties en ontwikkelingen binnen de voedingsindustrie.

Uitzending: zondagochtend a.s. om 09.55 uur ‘Ondernemend Nederland’ op RTL7.

Is 09.55 uur voor een zondagochtend net wat te vroeg voor je?

Kijk dan de herhaling op zaterdagmiddag 12.30 uur. En kijk het online via RTLXL online.

 

 

Nocospray - nieuw - biologisch-desinfecteren-in-de-food - simpeldesinfecteren.nl

Versvishandel Jan van As: Koploper in innovatie

Publicatie vakblad Voedingsindustrie

Door Janneke Vermeulen

Versvishandel Jan van As-over duurzaam desinfecteren met Nocospray en Nocolyse Food - in Voedingsindustrie-No6-2017Versvishandel Jan van As koploper in innovatie en duurzaam beleid

Wat ruim zestig jaar geleden begon met een kraam op de Albert Cuyp, is uitgegroeid tot een klein visimperium. Bij Versvishandel Jan van As gaat er jaarlijks ruim 4000 ton vis doorheen. Duurzaamheid staat in de hele bedrijfsvoering voorop; van het seizoensgebonden aanbod tot en met de schoonmaak van de productieruimten en keukens.

….

Duurzaam tot aan de desinfectie

Zelfs als de vis in een restaurant kilometers verderop al bijna op het bord ligt, wordt bij Jan van As het duurzaamheidsprincipe nog nageleefd. De desinfectie van de bedrijfsruimtes gebeurt namelijk ook op een verantwoorde manier. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van Nocospray, een desinfectieconcept waarbij de vloeistof Nocolyse Food via een droge nevel de ruimte en alle objecten en machines daarin desinfecteert. Een turbine blaast de vloeistof in de ruimte, waardoor een droge damp ontstaat die zuurstofradicalen produceert. Deze elimineert micro-organismen. Wijgert: “Waar vloeibare desinfectanten alleen het oppervlak bereiken, kruipt Nocolyse Food in de machines.” Van meet af aan was hij dan ook dolenthousiast. “De resultaten van de proefsessies die we hier hebben gedaan, waren waanzinnig goed. Sindsdien gebruiken we de methode in al onze productieruimten. Bij de rokerij dagelijks omdat daar koud wordt gerookt en het risico op bacteriegroei groter is. Bij de andere ruimten passen we het nu eens per week toe. Toen de ontwikkeling van bacterien op niveau was, kon de frequentie omlaag.”

Wijgert legt uit waarom het concept, dat in Nederland werd geintroduceerd door Simpel Desinfecteren, zo goed aansluit bij de grondbeginselen van Jan van As: “De methode is innovatief, gebruiksvriendelijk, kosteneffectief en de vloeistof is biologisch afbreekbaar. Als familiebedrijf willen we toekomstbestendig zijn. Zo’n concept als Nocospray helpt ons daarbij.”

Naar het volledige artikel in Vakblad Voedingsindustrie.

Nocospray - nieuw - biologisch-desinfecteren-in-de-food - simpeldesinfecteren.nl

Verantwoord verpakt met Nocospray door Henri van de Bilt

In Vakblad Voedingsindustrie

maart 2016

Verantwoord verpakt

verantwoord verpakt met Nocolyse FoodSinds december 2016 desinfecteert Henri van de Bilt duurzaam met Nocolyse Food. Hiermee heeft de BRC/IFS-gecertificeerde vleeswarenproducent extra veiligheid ingebouwd in zijn desinfectiemethode. Manager Operations Jacco Duivenvoorden: “Wij weten wat nodig is om de beste kwaliteit vleeswaren te maken. Essentieel daarbij is uiteraard de hygiëne van productieruimtes en productiemiddelen. Vooral het verpakken van ‘ready to eat producten’ is een kritisch moment waarop je ieder risico op besmetting moet uitsluiten. Dus toen praktijktesten uitwezen dat we met Nocolyse Food op een eenvoudig wijze goede desinfectieresultaten behaalden, met name op plaatsen die normaal gesproken moeilijk te bereiken zijn, waren we direct om. Schoner krijg je het niet.”

Dit artikel is gepubliceerd in het Vakbladvoedingsindustrie.nl.

Nocospray - nieuw - biologisch-desinfecteren-in-de-food - simpeldesinfecteren.nl

JB Food neemt Nocospray in gebruik

verantwoord verpakt met Nocolyse FoodSinds april 2017 neemt JB Food Nocospray in gebruik.

Henk van Beek, bedrijfsleider JB Food: “Wij zijn altijd op zoek naar meer efficiëntie in ons bedrijf. Het werken met de Nocospray scheelt ons een hoop tijd en tijd is geld. Tegelijkertijd lost het een probleem op, namelijk dat we nu in staat zijn de onbereikbare plekken mee te desinfecteren.”

Hiermee voert JB Food tevens het keurmerk ‘Duurzaam Desinfecteren in de Food’.

Nocospray - nieuw - biologisch-desinfecteren-in-de-food - simpeldesinfecteren.nl

Voedingsindustrie: Voorkom recalls, zet de puntjes op de i

In Vakblad Voedingsindustrie

Door Judith Witte, september 2016

Recalls: boetes, imagoschade en torenhoge kosten

agar-voorkom recalls in food-simpel desinfecterenHet borgen van de voedselveiligheid staat onverminderd hoog op de maatschappelijke en politieke agenda’s. De maximale boetes voor frauderende voedselbedrijven zijn flink gestegen en de NVWA controleert strenger of bedrijven zich aan de regels houden. Toch neemt het aantal recalls toe. En dat ondanks BRC, HACCP, GlobalGAP, IFS. Het gevaar schuilt vaak in een klein hoekje.

‘Voedselveiligheid in gevaar door puinhoop NVWA’ kopte Nu.nl aan het begin van de zomer. Maar is het bewaken van de voedselveiligheid niet primair een verantwoordelijkheid voor het bedrijfsleven? De politiek vindt in ieder geval van wel.

Het is een pittige opgave voor de branche: de verantwoordelijkheid voor voedselveilig produceren ligt bij de bedrijven, fouten worden zwaar gestraft. Niet alleen met boetes, en imagoschade, maar ook door torenhoge kosten voor recalls die nauwelijks te verzekeren zijn. Dat betekent continu alert zijn dus. En op alle i’s, van afvoerput tot condensor en van de vloer tot het plafond, een heel vette punt zetten. Lees het volledige artikel op Vakbladvoedingsindustrie.nl.

Nocospray - nieuw - biologisch-desinfecteren-in-de-food - simpeldesinfecteren.nl

Vakblad Voedingsindustrie: Drie innovatieve bedrijven over Nocospray

Vakblad Voedingsindustrie

Door Judith Witte, september 2016 

De droge damp komt overal

simpeldesinfecteren-voedingsindustrie-no6-2016-nocospray-in-productieruimte“De voedingsbedrijven die dit jaar zijn gestart met het Nocospray-concept onderscheiden zich door hun innovatieve karakter,” vindt Hugo ter Hoeve van Simpel Desinfecteren, leverancier van het product. “Ze innoveren met hun producten en in de productie, en lopen voorop in het gebruik van nieuwe technieken.” Hij noemt namen als Versvishandel Jan van As uit Amsterdam, Bakkerij Deckers uit Banholt en Ad Bergwerff’s Slagerijen uit Barendrecht. Zij vertellen over hun ervaringen met het desinfectieconcept. Lees het volledige artikel in vakblad Voedingsindustrie.

Nocospray - nieuw - biologisch-desinfecteren-in-de-food - simpeldesinfecteren.nl

In Meat&Co: Nocospray en -max raken op stoom

Meat&Co

tekst door Bart Manders, 29 augustus 2016
foto door Ger Thijssen

Veilig & duurzaam

nocomax-300x204-meat-en-co-publicatie-augustus2016“Goede reiniging en desinfectie zijn in elk voedingsbedrijf essentieel. Na de productie vormen ze nog vaak het sluitstuk van de bedrijfsvoering. Sommige bedrijven reinigen hun productieruimte of machine bijvoorbeeld slechts met een emmertje sop. Zij moeten zich ervan bewust zijn dat bij hun dagelijkse productie biotopen kunnen ontstaan, waarin organismen uitstekend gedijen. Dit is te voorkomen met het Nocosprayconcept, waarmee zij op een veilige en duurzame manier kunnen desinfecteren.”

Aan het woord is Hugo ter Hoeve van Simpel Desinfecteren uit Amsterdam, het bedrijf achter deze nieuwe desinfectiemethode met Ctgb-keurmerk voor de voedingsindustrie. Meat&Co. vroeg Hugo naar de eerste praktijkervaringen binnen food.

Onder de titel ‘Schoon op stoom’ boden wij u in de apriluitgave van Meat&Co. al een eerste kennismaking met de nieuwe desinfectieoplossing van Simpel Desinfecteren uit Amsterdam, het bedrijf van Hugo ter Hoeve en Robert Kostrubiec. Naar aanleiding van de deelname van Simpel Desinfecteren aan MFC-Event 2016 toog Meat&Co. opnieuw naar de Nieuwe Keizersgracht 58 in de hoofdstad, waar de desinfectiespecialist is gevestigd.

Veilig & duurzaam

Wij vroegen Hugo ter Hoeve naar de eerste ervaringen met de nieuwe Nocospray-desinfectiemethode binnen de voedingsindustrie, nadat de hieraan ten grondslag liggende Nocolyse Food-vloeistof eind 2015 de officiële toelating hiervoor ontving van het College voor Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (Ctgb).
„Ja, het gaat hartstikke goed met het Nocosprayconcept en we zijn heel tevreden over de belangstelling hiervoor in de voedingsindustrie,” antwoordt Hugo op onze vraag of de desinfectieoplossing begint aan te slaan binnen deze industrie. „Wij benaderen de introductie van onze oplossing vanuit de specifieke uitdagingen en problemen op desinfectiegebied die binnen de voedingsmiddelenindustrie bestaan. Omdat Nocospray qua desinfectiemethode binnen food iets helemaal nieuws is, aarzelt een aantal bedrijven nog om met ons in zee te gaan. Ook willen veel producenten eerst in een test zien hoe onze oplossing werkt. Nu de early adapters in de voedingsindustrie goede desinfectieresultaten behalen met Nocospray, ben ik er echter van overtuigd dat ook andere bedrijven uiteindelijk zullen kiezen voor onze veilige en duurzame desinfectiemethode.”

Nocolyse Food

Voor lezers die de eerdere introductie van de desinfectieoplossing in Meat&Co. hebben gemist, doet Hugo ter Hoeve graag nog even de finesses hiervan uit de doeken.
„Naar onze overtuiging heeft Nocospray de toekomst op het gebied van desinfecteren,” verduidelijkt hij. „De oplossing is ontwikkeld door de Franse producent OXY’PHARM en heeft zich de afgelopen jaren bewezen in de medische wereld. De oorspronkelijke Nocolyse-vloeistof op basis waarvan de desinfectieoplossing werkte, bevat zilverionen – zware metalen – en mocht daarom niet in de voedingsindustrie worden toegepast. Daarom is Nocolyse Food ontwikkeld, dat qua desinfectie net zo effectief is als de oorspronkelijke variant, maar geen zilverionen bevat.”

Zuurstofradicalen

De Nocospray is een apparaat, dat is voorzien van een gepatenteerde nozzle en een hoogwaardige turbine. Voor het desinfecteren van grotere ruimten van 500 tot 20.000 m³ is er de Nocomax.
Ter Hoeve: „Na één druk op de knop wordt de vloeistof via de nozzle met een snelheid van 300 kilometer per uur een ruimte ingeblazen. De nozzle geeft de vloeistof ook warmte mee, waardoor de vloeistofmoleculen uit elkaar worden getrokken en er zuurstofradicalen ontstaan. Deze zuurstofradicalen hebben een sterkere desinfecterende werking dan chloor, quadverbindingen of alcohol en kunnen 99,99999% van de aanwezige populatie aan micro-organismen elimineren. Groot voordeel van het gebruik van Nocospray of Nocomax is de droge damp waarmee wordt gereinigd. Er blijven geen residuen achter, waardoor er ook geen bacterieresistentie kan ontstaan. Er hoeft dus ook niet te worden nagespoeld. Na het desinfecteren blijven slechts water en zuurstof over. Een half uur na desinfectie kan de productieruimte alweer in gebruik worden genomen.”

Bekende spelers

Na de officiële toestemming van het Ctgb voor de toepassing in de voedingsindustrie en de Nederlandse marktintroductie afgelopen januari, hebben al diverse bekende spelers uit de vlees- en visindustrie voor Nocospray of Nocomax gekozen. Uiteenlopend van Bergwerff’s Slagerijen en Nature’s Pride tot de visproducenten Jan van As en Mooijer-Volendam.
„Sommige producenten hebben al hun oude desinfectiemiddelen de deur uit gedaan en desinfecteren nu alleen met Nocospray of Nocomax,” licht Ter Hoeve toe. „Op desinfectiegebied is deze oplossing voor hen een goalkeeper, die meer bedrijfszekerheid biedt. Ook zijn er foodproducenten, waarbij duurzaamheid voorop staat. Zij vinden dat milieubelastende reinigings- en desinfectiemiddelen niet binnen hun duurzame beleid passen en kiezen daarom bewust voor Nocospray en de volledig biologisch afbreekbare Nocolyse Food-vloeistof. Onlangs sprak ik met een producent, die erg waardeerde dat Nocolyse Food non corrosief. Hij werkt in zijn bedrijf met veel messen en metalen en had in het verleden problemen met een desinfectiemiddel dat corrosie veroorzaakte. Nu behoort dit probleem tot het verleden.”

Grote besparingen

Een belangrijke pré van het Nocosprayconcept vormen ook de grote tijd- en kostenbesparingen die foodproducenten hiermee kunnen realiseren, zo benadrukt Ter Hoeve tenslotte. „Nocospray is simpel en snel toe te passen, waardoor zij er kostenbesparend hun productieruimten mee kunnen desinfecteren. Dit in tegenstelling tot andere, handmatige desinfectiemethoden, die doorgaans arbeidsintensief en duur zijn en die geen zekerheid bieden. Op onze website www.simpeldesinfecteren.nl vinden bedrijven een online rekenmodule. Nadat zij deze hebben ingevuld, berekent de module welke precieze besparingen zij met onze desinfectiemethode kunnen realiseren. De meeste foodklanten gaan echt veel besparen op desinfectiegebied. Ons desinfectieoplossing kan bovendien voorzien worden van een data-opslagsysteem, dat een actueel overzicht biedt van alle desinfectieresultaten.”

Nocospray - nieuw - biologisch-desinfecteren-in-de-food - simpeldesinfecteren.nl

Bakkerij Kuin werkt met de Nocospray

Bakkerij Kuin werkt met de Nocospray 2016 simpeldesinfecteren

Willem Kuin

Bakkerij Kuin werkt met de Nocospray sinds juli 2016. Een kleine ambachtelijke bakkerij in Haarlem met een historie die maar liefst 100 jaar teruggaat.

De bakkerij bakt op ambachtelijke wijze volkorenbrood, met de hand en zonder toevoegingen. Geheel volgens vaders recept. De bakkerij wordt gerund door zes broers die al op jonge leeftijd het bakkersvak in de vingers kregen in de bakkerij van hun vader.

Alle broers hebben ieder naast hun werkzaamheden in de bakkerij er nog een vak naast. Lees het bijzondere verhaal op hun site.

Waarom Bakkerij Kuin met de Nocospray werkt

“De Nocospray werkt uitstekend in onze bakkerij. Het geeft ons de zekerheid van optimale hygiëne in de bakkerij.”

Nocospray - nieuw - biologisch-desinfecteren-in-de-food - simpeldesinfecteren.nl

Desinfectie hotelkamers Lotto-Jumbo: Nocospray nieuw in protocol

Desinfectie hotelkamers Lotto-Jumbo

Met nog meer trots kijken we hoe ‘onze wielerploeg’ het doet deze zomer. Want dit jaar worden tijdens de Tour de France alle hotelkamers van de wielerploeg Lotto-Jumbo gedesinfecteerd met onze Nocospray. Door Analyselab, Polygon Nederland en Simpel Desinfecteren.

Kijk hoe de desinfectie van de hotelkamers voor de Lotto-Jumbo er precies uitziet in de uitzending van de NOS Avond Etappe van dinsdag 5 juli jl.

LottoJumbo desinfectie hotelkamers met Nocospray NOS Avondetappe uitzending_door Analyselab Polygon Simpeldesinfecteren.nl