Over ons Robert Kostrubiec en Hugo ter Hoeve

Onze missie

“Onze missie gaat over simpel desinfecteren en over ons Robert Kostrubiec en Hugo ter Hoeve. Over hoe wij als team van simpeldesinfecteren.nl geloven in de rol die Nocospray zou moeten spelen in Nederland.

Wij weten wat Nocospray kan. En wij durven te stellen dat Nocospray als desinfectiemethode doorslaggevend wordt in het Nederlandse klimaat van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een klimaat waarin de maatschappelijke en morele verantwoordelijkheid om geen schade aan te richten aan de gezondheid van anderen, dieren en het milieu prioriteit nummer 1 wordt. Misschien al is. En dat die verantwoordelijkheid boven alle traditionele, sterk verouderde protocollen gaat uitstijgen. Simpelweg omdat de consument en de werknemer dat eisen.

Wil je als ondernemer of bestuurder die verantwoordelijkheid kunnen nemen, dan zul je zeker moeten weten dat jouw gebouw geen onnodig besmettingsgevaar oplevert. En die belofte? Die kun je ons inziens alleen maar inlossen met Nocospray. Want alleen door simpel te desinfecteren met Nocospray kun je een woon- en werkomgeving bieden waarin je alle besmettingsgevaren echt tot het absolute minimum beperkt.”

Over ons Robert Kostrubiec en Hugo ter Hoeve: waarom wij kozen voor Nocospray

Robert Kostrubiec (l) en Hugo ter Hoeve

Robert Kostrubiec (l) en Hugo ter Hoeve

Robert Kostrubiec: “In de ruim dertig jaar dat ik werkzaam ben in de paramedische wereld, is mijn ervaring dat zaken als infectiepreventie en het minimaliseren van besmettingsgevaar steeds belangrijker worden. Maar ook dat ze steeds lastiger te verwezenlijken zijn.

Er waren geen oplossingen te vinden waarmee je op een echt eenvoudige, duurzame en veilige manier een ruimte kon desinfecteren. Geen enkel desinfectiesysteem voldeed aan alle voorwaarden die in de praktijk zo hard nodig waren. Tot ik in 2011 Nocospray tegenkwam.

De Nocospray sprong er uit en niet alleen vanwege de vormgeving van het apparaat. Naarmate ik meer te weten kwam over het concept van het Franse Oxypharm, hoe interessanter het werd.

Nocospray is ontwikkeld door de twee broers die bij Oxypharm aan het roer staan. En tijdens het eerste gesprek dat ik met hen voerde, werd mij al duidelijk dat de werking van de Nocospray uniek was. Het ei van Columbus, dacht ik. Dit moet de toekomst van het desinfecteren worden. Ook in Nederland. Want hoe vaak kom je een concept tegen dat zijn beloften echt kan waarmaken. Daarom is de Nocospray in een sneltreinvaart wereldwijd omarmt. In zowel ziekenhuizen als daarbuiten. Alleen in Nederland nog niet.

Mijn geloof in dit product is zo sterk, dat ’mijn´ ontdekking van de Nocospray mij heeft doen besluiten een bedrijf te starten om dit ook in Nederland wereldkundig te maken. Met infectiepreventie als mijn specialisatie en de Nocospray als speerpunt.”

Hugo ter Hoeve: “Mijn achtergrond is levensmiddelenmicrobiologie. Na diverse functies, van chef grootkeuken en keukeninspecteur tot QA auditor, besloot ik in 1999 zelfstandig adviseur in legionellapreventie te worden. In de dertig jaar dat ik werkzaam ben in omgevingen als de foodproductie en het hotelwezen, weet ik hoe belangrijk hygiëne is. En wat de gevolgen zijn als je bacteriën niet buiten de deur weet te houden.

In 2014 kwam ik Robert tegen op een Dental-beurs waar hij met een Nocospray-stand stond. Ik kende het fenomeen desinfectie via verneveling van waterstofperoxide en ik wist hoe effectief dat was. De systemen die ik al kende waren echter fors van formaat, van gewicht en fors als het ging om de investering die ervoor nodig is. De Nocospray bleek al die bezwaren van tafel te vegen.

De Nocospray bleek handzaam, eenvoudig te bedienen en belangrijk, het bleek te werken met een droge verneveling van waterstofperoxide. Iets wat ik nog niet eerder ben tegengekomen, maar dat wel een belangrijke eigenschap is die de effectiviteit van het desinfecteren enorm vergroot.

Al enige tijd dacht ik erover een fysiek product te willen toevoegen aan mijn dienstverlening waarmee ik mijn klanten nog beter kan helpen in hun hygiëneproblematiek. En dit kon wel eens het antwoord zijn dacht ik die dag.

Zo besloten Robert en ik al snel om samen de schouders er onder te zetten. Ons doel is de Nocospray in te zetten in een bredere markt dan alleen de medische markt waar nu vooral de nadruk op ligt in de diverse buitenlanden.

Wij denken dat niet alleen ziekenhuizen baat hebben bij de Nocospray, maar dat juist de Nocospray bij uitstek geschikt is om toe te passen op bijvoorbeeld cruiseschepen, in hotels, zorgcentra en de foodproductiebedrijven. Iedere uitbraak brengt zoveel narigheid met zich mee, dat je juist ook in die branches er alles aan wilt doen om een uitbraak te voorkomen, dan wel de gevolgen ervan tot het minimum te beperken.

Samen met mijn vrouw Françoise die met Bureau Goed Gevonden de marketingcommunicatie voor haar rekening neemt, vormen we zo een goed team en willen we de Nocospray marktleider laten zijn in biologisch desinfecteren.”